Respiratia mirositoare (halena) poate fi fãrã îndoialã foarte stânjenitoare, dar este o realitate faptul cã afecteazã milioane de persoane la nivel mondial. În timp ce existã diferite cauze ale aparitiei respiratiei mirositoare, existã de asemenea numeroase metode de prevenire a acesteia. Dacã veti urma sfaturile urmãtoare, nu numai veti preveni aparitia respiratiei urât mirositoare, dar veti pãstra gura dumneavoastrã sãnãtoasã si veti arãta lumii mult râvnitul “million dollars smile” la care cu totii râvnim:

1. Preveniti respiratia mirositoare prin vizite regulate la dentistul dumneavoastrã

Faceti o vizitã la dentistul dumneavostrã cel putin o datã la 6 luni pentru un control de rutinã al danturii, un detartraj si un periaj profesional. Aceasta este cea mai buna metoda de a vã asigura cã mentineti o buna igienã oralã.

2. Preveniti respiratia mirositoare spãlându-vã pe dinti de cel putin 2 ori în fiecare zi

Spãlati-vã pe dinti cu atentie de cel putin douã ori pe zi pentru a îndepãrta depunerile de placã bacterianã pe suprafata dintilor si la nivelul gingiei.

3. Preveniti respiratia mirositoare prin folosirea atei dentare zilnic

Folositi ata dentarã zilnic, de preferat la sfârsitul zilei. Ata dentarã va îndepãrta resturile alimentare rãmase în spatiile interdentare, acolo unde periuta de dinti nu poate ajunge!

4. Preveniti respiratia mirositoare prin clãtirea cu apã de gurã

Efectuati zilnic clãtirea gurii cu o apã de gura antimicrobianã. Totusi trebuie sã tineti cont cã dacã respiratia mirositoare cronicã a apãrut ca urmare a unei probleme dentare, folosirea apei de gurã va masca poate mirosul, dar nu vã va vindeca dintele.

5. Preveniti respiratia mirositoare spãlându-vã limba

Curatati suprafata lingualã zilnic prin folosirea unei periute de dinti echipatã corespunzãtor acestui scop pentru a ajuta la îndepãrtarea bacteriilor de pe limbã.

6. Preveniti respiratia mirositoare prin renuntarea la fumat

Nu fumati si nu folositi alte derivate ale tutunului. Tutunul are tendinta de uscare a gurii si întotdeauna va lãsa un miros nepãcut în gurã.

7. Preveniti respiratia mirositoare prin evitarea uscãrii gurii

În cazul în care suferiti de sindromul “gurii uscate”, discutati cu dentistul dumneavoastrã pentru a vã prescrie un stimulent pentru sporirea secretiei de salivã si asigurati-vã cã zilnic consumati o cantitate sufiecientã de lichide (minim 2 litri / zi)

Urmati acesti pasi simpli si vã garantãm cã nu veti mai avea niciodatã probleme cu respiratia urât mirositoare, iar guma de mestecat folositã înainte de o întalnire va rãmâne o amintire!

Autor: dr. Cristina Maria GRIGORE

Etichete: , , ,

Lasa un raspuns